Kütahya Kalesi'nde restorasyon tamamlandı
Endüstri Bölgelerine Cumhurbaşkanı karar verebilecek
27.10.2022 - Perşembe 11:06Endüstri bölgeleri kanununda yapılan yeni düzenleme uyarınca, Cumhurbaşkanı endüstri bölgelerinin kurulmasına ya da kurulu bölgelere alan ilave edilmesine izin verebilecek.
ANKARA (İGFA) - Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yapılacak başvuruya dayanarak yer seçimi yapmak suretiyle halihazırdaki endüstri bölgelerine ilave alan önerisi yapabilecek.
Alanların Cumhurbaşkanlığına sunulmasından önce yönetici şirket kurulacak. İlan edilen endüstri bölgesi alanından büyük olmamak kaydıyla bölgeye ilave edilecek alanlara Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karar verilecek ve yeni sınırlar Resmi Gazete'de yayımlanacak.
5 YIL İÇİNDE YATIRIM TAMAMLANMALI
Endüstri bölgesi ilan edilen alanlardaki araziler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kamulaştırılarak Hazine adına tescil edilecek. Yatırımcı, irtifak hakkı veya kullanma izni verilmesinden itibaren belirlenen süre ve esaslar kapsamında en geç 5 yıl içinde yatırımını tamamlayacak. Yapılacak değerlendirme sonrası verilen süre 1 yıl uzatılabilecek.
Cumhurbaşkanı tarafından endüstri bölgelerinde yer alan yatırımlara ilişkin ek teşvikler belirlenebilecek.
Söz konusu kanunun detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde