EÜ'den "Ebrularla Raks" sergisi
Başkan Kılıç emekçi kadınlarla buluştu
09.03.2022 - Çarşamba 01:03
TOPLUMSAL cinsiyet eşitliği konusunu en öncelikli çalışma alanlarından biri olarak gören Buca Belediyesi, personelden yurttaşa kadar bütün emekçi kadınlar için Ahura Ritim Topluluğu’nun da sahne aldığı dolu dolu bir programla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Erhan Kılıç, kadın mücadelesinin daima yanında olduklarını söyledi.
Son yıllarda giderek artan kadına şiddet ve cinayetlere karşı daha önce de sosyal sorumluluk projeleri geliştiren Buca Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliğini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de vurguladı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kutlama ve anmaları mesai arkadaşlarıyla yaptı, kadın emekçilerle bir araya gelerek karanfil ve günün önemine ilişkin armağanlar sundu. Kadın mücadelesinin daima yanında olacaklarını vurgulayan Kılıç, Buca’da yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
AHURA COŞKUSU
Daha sonra, Buca Belediyesi önünde Ahura Ritim Topluluğu konseri düzenlendi. Uzun bir zamandır İzmir’de yaşayan İranlı def virtüözü Sami Hosseini’nin kurduğu, ulusal ve uluslararası sanat camiasında tanınan Ahura ile her dilde şarkılar söyleyen Bucalı kadınlar, oyunlar ve halaylarla doyasıya eğlendiler.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Kayseri Talas'ta Sporcu Fabrikası'ndan 2 yeni oyuncu
Kayseri itfaiyesinden olağanüstü mesai
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını