Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiyalı mevkidaşıyla görüştü
Ankara'da yerli otomatik şok cihazları (OED) devrede
03.12.2025 - Çarşamba 19:08
Sağlık Bakanlığı ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen yerli Otomatik Şok Cihazları (OED), Ankara’da 25 noktaya yerleştirildi. Cihazlar, kalp krizi riskine karşı ambulans gelene kadar yaşam desteği sağlıyor.
ANKARA (İGFA) - Sağlık Bakanlığı ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen Otomatik Şok Cihazı (OED) Projesi, Ankara’da halkın kullanımına sunuldu. Yerli mühendislik gücüyle tasarlanan cihazlar, il genelinde belirlenen 25 noktaya yerleştirildi.
ASELSAN imzalı OED cihazları, Türkçe sesli komut sistemi ile hastanın kalp ritmini analiz ediyor ve gerekli durumlarda müdahale için şok uygulayabiliyor. Ambulans ekibi olay yerine ulaşana kadar hastanın hayatta kalmasını destekleyen cihazlar, adeta bir yaşam köprüsü işlevi görüyor.
Ankara Valiliği, projenin ülkeye ve Ankara’ya hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen tüm taraflara teşekkürlerini iletti.

Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde