Muğla ve Bastia arasında kültür anlaşması
Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci devam ediyor
05.05.2025 - Pazartesi 16:59
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyonun 11 aydır gerilediğini belirterek, yıl sonu hedefleri doğrultusunda ilerlemenin devam ettiğini söyledi.
ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede önemli bir aşamaya gelindiğini açıkladı.
TÜİK tarafından bugün açıklanan Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendiren Bakan Şimşek, “Yıllık enflasyon 11 aydır geriliyor, dezenflasyon süreci devam ediyor. Petrol fiyatlarındaki ılımlı seyir, sıkılaşan yurt içi finansal koşullar ve maliye politikası önümüzdeki dönemde dezenflasyona katkı sağlayacak” dedi.

Yıl sonu enflasyonunun tahmin aralığı içinde kalmasını öngördüklerini belirten Bakan Şimşek, açıklamaları ile hükümetin ekonomik programının sonuç verdiği yönündeki değerlendirmelerini bir kez daha desteklemiş oldu.
Kayseri Talas yürekleri ısıttı
Kayseri Talas'ta Sporcu Fabrikası'ndan 2 yeni oyuncu
Kayseri itfaiyesinden olağanüstü mesai
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki