Kayseri Kocasinan sokaklarında şenlik var
Yıldızlar altında müzik keyfi
11.07.2023 - Salı 08:17
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi’nde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Yıldızlar Altında Müzik” etkinliği, bilim ve müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı.
ESKİŞEHİR (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi’nin her yaştan bireye bilimi sevdirmek ve ilgisini çekmek üzere sürdürdüğü başarılı çalışmalar ilgi görmeye devam ediyor.
Bu kapsamda Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda yer alan Sabancı Uzay Evi, özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ney ve tanbur dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen “Yıldızlar Altında Müzik” etkinliği bilim ve müzikseverleri büyülü bir yolculuğa çıkardı.
Neyzen Deniz Aladağ ve Tanburi Yusuf Daşkın’ın icra ettiği Türk Musikisi eserlerine astronom Serdar Utku Kartal da sunumuyla eşlik etti.
Evrenin büyüklüğü, insanoğlunun evrende ne kadar yer kapladığı, geçmişin, bugünün ve geleceğin müzik ve sunum ile anlatıldığı etkinlik, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.
Etkinliği çok beğendiklerini ifade eden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sabancı Uzay Evi yetkilileri ile emeği geçenlere teşekkür eden dinleyiciler, bu tür etkinliklerin devamını dilediler.
Kayseri Talas'ta Sporcu Fabrikası'ndan 2 yeni oyuncu
Kayseri itfaiyesinden olağanüstü mesai
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını