CHP Aydın Kadın Kolları Başkan Çerçioğlu’nu ziyaret etti
Büyükşehir TSM Korosu kulakların pasını sildi
08.03.2022 - Salı 04:21
Büyükşehir TSM Korosu, iki usta bestekâr Alaeddin Yavaşça ve Avni Anıl’ın unutulmaz şarkılarını Kocaeli sanatseverler için seslendirdi
Sanata ve sanatçıya büyük değer veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi müzik severleri konsersiz bırakmıyor. Türk Halk Müziği Korosu’nun geçtiğimiz haftalarda verdiği Anadolu Türküleri konserinin ardından şimdi de Türk Sanat Müziği Korosu, Türk musikisinin iki duayen bestekarı Alaeddin Yavaşça ve Avni Anıl’ın anısına düzenlenen konserde Kocaelililere unutulmaz bir gece yaşattı.
UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTILAR
Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere Türk Sanat Müziği severler yoğun ilgi gösterdi. 17 eserin seslendirildiği gecede solo performanslar da gerçekleştirildi. İki büyük ustanın en sevilen eserlerinden oluşan bir repertuarı şef Neşe Sarısözen Adalı yönetiminde sunan koro, birbirinden güzel eserlerle vatandaşları adeta geçmişe götürdü.
“SAFALAR GETİRDİNİZ, SAFA GELDİNİZ DOSTLAR”
Konser, kürdili hicazkar makamında iki eserle başladı. Koro, bestesi Avni Anıl’a ait ‘Safalar getirdiniz, safa geldiniz dostlar’ isimli eseri seslendirdi. Ardından koro, yakın bir zaman önce kaybettiğimiz duayen bestekar Alaeddin Yavaşça’ya ait olan ‘Geçmesin günümüz sevgilim yasla, o güzel başını göğsüme yasla’ eserini icra etti.
“AH, BU ŞARKILARIN GÖZÜ KÖR OLSUN”
Ardından solo performanslara geçildi. Solist Oktay Bulut, bestesi Avni Anıl’a ait olan ‘Ah, bu şarkıların gözü gör olsun’ eserini seslendirdi. ‘Alaeddin Yavaşça ve Avni Anıl besteleri konseri’ ile keyifli dakikalar geçiren vatandaşlar son olarak şef Neşe Sarısözen Adalı’nın sesinden makamı hicaz ve bestesi Alaeddin Yavaşça’ya ait iki eseri dinledi. Konser sonunda İSU Genel Müdür Yardımcısı Uğur Susoy ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz tarafından Koro Şefi Neşe Sarısözen Adalı’ya çiçek takdim edildi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde